עורך דין יקר, איך אתה מתעדכן בחידושי פסיקה, תקנות וחוקים חדשים? מתי בפעם האחרונה השתתפת בקורס מקצועי מעניין? מה באשר להרחבת אופקים וחדירה לתחומים משיקים וחדשים? בדיוק בשביל אנחנו כאן…
למי מיועדים הקורסים המקצועיים? בעריכת דין כבכל מקצוע ישנה חשיבות רבה לשמירת כשירותו של העוסק בו, עם זאת על ידי התמצאות בחידושים האחרונים בתחום ועם זאת על ידי העמקת הידע בתחום קיים ומוכר.
כל העוסק בעריכת דין חייב להיות מעודכן בהלכות האחרונות ופסקי דין של בתי המשפט השונים ובמאמרים אקדמאיים רבים המופיעים בכתבי העת המקצועיים.
בכל אלה נדרשת בקיאות מעורך הדין על מנת שיוכל לעשות עבודתו נאמנה.
החובה לעמוד בשינויים הבאים עם הזמן אינה נחלתם של מעורכי הדין המתמחים בנושא פלילי או אזרחי לדוגמא. הצורך בכך מקיף את כל התחומים השונים על רבדיהם.
בשנים האחרונות ישנה מודעות גוברת לחשיבות הבנת עורך הדין לא רק את עולמו המשפטי שלו אלא גם עולמות משיקים שלעיתים נכרכים האחד בשני.
על כן, ניתן למצוא קורסים והשתלמויות בתחומים שאינם משפטיים מובהקים על מנת להקנות ערך מוסף לעורך הדין המוצא עצמו מתדיין בנושאים אלה בפני בית המשפט.
מי עורך קורסים לעורכי דין?
לרוב הקורסים, ההשתלמויות וימי העיון נערכים על ידי שלושה גורמים עיקריים שכולם רואים לנגד עיניהם את המטרה החשובה של העמקת והרחבת הידע של עורכי הדין בישראל.
הגורם הראשון הוא האקדמיה הישראלית ומכוני המחקר (שחלקם פועלים מטעמה) הפועלים לשלב בין עורכי הדין אשר ‘בשטח’ למשפטנים באקדמיה.
הגורם השני הוא רשויות המדינה השונות כגון, הרשות להגבלים עסקיים, רשות המיסים והסנגוריה הציבורית. רשויות אלו פועלות לשמירת עורכי הדין ברמה הנדרשת בעיני המדינה ובעדכונם בדבר דברי חקיקה חדשים.
הגורם השלישי הוא עורכי הדין עצמם אשר פועלים באמצעות הוועד האזורי המייצג אותם וכמובן לשכת עורכי הדין על מנת לשפר את רמתם המקצועית, בקיאותם ויוקרת המקצוע.
עורך דין – אילו קורסים מקצועיים מעניינים אותך?
באופן כללי ניתן לחלק את ההכשרות המוצעות לשני סוגים. העמקת הידע בתחום מסוים והרחבתו בנושאים אשר לעורכי הדין לא הייתה הכשרה מספקת עד עתה למרות היות הנושא כרוך לעיתים בתחומי עבודתם.
כך מוצעים קורסים ב”ניהול ההליך הפלילי” ו”דיני משמורת” לצד קורסים ב”יסודות השמאות” ו”חשבונאות למשפטנים”.
רשימות הקורסים מפורסמות באופן תדיר במקומות שונים, כך למשל “המכון להשתלמות עורכי דין של לשכת עורכי הדין בישראל” מפרסם כל שנה את תוכנית ההשתלמויות השנתית באתר האינטרנט של לשכת עורכי הדין.
נושאי ההכשרות השונות הינם מגוונים למדי וכוללים למשל: יכולות ניהול משא ומתן, בוררות, גישור, פרקטיקה ניהולית בחברות קטנות ועסקאות נדל”ן.
אף אם לכאורה אין מדובר בנושא משפטי מובהק התכנים מותאמים לציבור עורכי הדין המתבוננים בתחומים שונים אלו בעיניים משפטיות.
רגע לפני שתבחר/י קורס שמעניין אותך…
ההכשרות המוצעות מקיפות מספר רב של נושאים והן נערכות במתכונות שונות לאורך כל השנה ברחבי הארץ.
כך כל עורך דין יכול לבחור בין קורס האורך מספר חודשים לבין השתלמות של מספר ימים ואף יום עיון בודד בזמן ובמקום בו נוח לו.
חשיבותן של ההכשרות כפי שכבר נאמר הינה גבוהה הן להתפתחותו המקצועית של עורך הדין, יצירת קשרים עם קולגות, ושמירת יתרונו התחרותי בשוק אגרסיבי.