ליקטנו עבורכם מבחר שאלות של גולשים ותשובות של עורכי דין, על מנת לתת טיפים משפטיים חינם בנושאים שונים שמעסיקים את הגולשים…
פיטרו אתכם אחרי שעבדתם בחברה למעלה מ-7 שנים, ואתם מפחדים שלא תקבלו פיצויי פיטורין כי הבוס (לשעבר) לא כ”כ מחבב אתכם?
אתם יכולים להירגע, ע”פ חוק פיצויי פיטורים, אפשר לשלול או להפחית פיצויי פיטורין רק במצבים מסוימים:
– כאשר קיים במקום העבודה הסכם קיבוצי – ההסכם הקיבוצי קובע מתי המעביד יכול לשלול או להפחית את פיצויי הפיטורין של העובד. עם זאת, גם אז, הדבר לא נעשה באופן אוטומטי – זוהי הסנקציה האחרונה והחמורה ביותר במכלול הסנקציות העונשיות שמיוחסות להפרות משמעת.
– כאשר אין הסכם קיבוצי שחל על הצדדים – רק בית הדין לעבודה יכול לאשר שלילת פיצויים או הפחתתם. עיון בפסיקה העוסקת בנושא של שלילת או הפחתת פיצויי פיטורין מעלה, כי רק במקרים חריגים וחמורים בית הדין לעבודה יאפשר למעסיק לשלול פיצויי פיטורין מעובד.
מדובר במקרים של עובד שמעל באמון הלקוחות, עובד שעבר עבירת משמעת חמורה, עובד שמסר סודות, עובד שפגע ביחסי האמון, עובד שגרם בכוונה ובצורה מודעת נזק , עובד שעבד במקום עבודה אחר ללא אישור וכד’.
לפני מספר חודשים, בית הדין האזורי לעבודה בת”א קבע, כי הפעלת הסנקציה של שלילת פיצויי פיטורין מעובדת שגרירות ישראל בארה”ב, אשר פוטרה לאחר 19 שנות עבודה בשגרירות לאחר שהתברר, כי הייתה מעורבת בהעברת מידע פנימי וחסוי מהשגרירות לעורך דין עימו הייתה מיודדת, הייתה מוצדקת.רגע לפני הפיטורים…
מגיעה לך זכות לשימוע! אל תוותר עליה! בעיקרון, אם אתם עובדים במגזר הפרטי אין לכם זכות שימוע שמוקנית בחוק. חוקי העבודה והמגן במדינה מעניקים זכות שימוע לעובדי המגזר הציבורי, או לעובדים שנתמכים ע”י המדינה.
חוקי העבודה והמגן לא נותנים זכות שימוע לעובדים שמועסקים בחברות פרטיות. יחד עם זאת, חשוב להיות מודיעם לכך שבשנים האחרונות, בתי הדין לעבודה, בשורה של פסקי דין, הכירו בזכותו של העובד לשימוע גם אם מדובר בעובד שעובד במגזר הפרטי.
בפסיקת בתי הדין נקבע, כי על אף שאין הצדקה לחייב באופן כולל את המעסיקים במגזר הפרטי לתת זכות שימוע לעובדים לפני פיטוריהם, הרי שבמקרים כמו: הפרת משמעת, צמצום בכח אדם וכד’, יש מקום לערוך לעובד שימוע לפני שהמעסיק מפטר אותו, מכח קיומה של חובת תום הלב המוגברת, אשר חלה על המעביד כאשר הוא עומד לפטר עובד.
קיום שימוע הוא מתן אפשרות אמיתית לעובד להשמיע את הטענות שלו בפני המעסיק לפני שהמעסיק מקבל החלטה על פיטוריו. במסגר השימוע העובד מנסה להפריך את הטענות שמועלות כלפיו, ומנסה לשכנע את הממונים עליו שלא לפטר אותו ולהשאירו כעובד מהמניין בחברה.
על המעסיק להודיע לעובד מראש על מועד השימוע, כדי שהעובד יוכל להיערך ולהתכונן לשימוע בצורה המיטבית מבחינתו. השימוע חייב להיערך בפתיחות, בתום לב ובצורה הגונה מצד המעביד. על המעביד לשמוע את דברי העובד בנפש חפצה לפני שיחרוץ באופן סופי את גורלו של העובד במקום העבודה.
עוד שאלות בנושא זכויות עובדים ודיני עבודה? בואו להתייעץ עם עורך דין דיני עבודה
נכנסתם לדירה חדשה וגיליתם בה כל מיני פגמים? בצנרת, ברצפה, בגג, במרתף? מדובר במטרד שאינו נדיר, למרבה הצער, ובר תיקון.
כדאי לדעת, כי ליקויי בנייה יכולים להופיע בחלקים רבים בבית, כמו למשל: ברצפה, במרתף, בקירות, בגג, במעקות, במערכת החשמל ועוד.
ליקויי הבנייה הקשורים במים (ביניהם: בעיות בצנרת, חדירת מים לגג ונזילה מהקירות) הם ליקויי בנייה נפוצים מאוד בארץ ובעולם כולו. עלות התיקון שלהם גבוהה, והחשיבות באיתור מיידי שלהם היא רבה, כדי למנוע נזקים עתידיים נוספים.
כיצד ניתן לטפל בליקויי הבנייה המתגלים בבית החדש? חוק המכר (דירות) הוא החוק שנותן תשובה בנושא. החוק מתייחס לתקופת האחריות של הקבלן כלפי רכיבי הדירה וחלקיה, וקובע מהי אי התאמה שבשלה הקבלן יחוב כלפי הקונה.
על פי החוק, אי התאמה היא כאשר המוכר לא קיים את חיוביו כלפי הקונה אם התקיים אחד מאלה:
- הדירה או כל דבר שבה שונים מהאמור במפרט, בתקן רשמי או בתקנות הבנייה
- בתוך תקופת הבדק התגלתה אי התאמה בדירה, אלא אם כן המוכר הוכיח שאי-ההתאמה נגרמה בשל מעשה או מחדל של הקונה
- במהלך תקופת הבדק התגלתה אי התאמה בדירה, והקונה הוכיח שמקורה בתכנון, בעבודה או בחומרים
- התגלתה, אף לאחר תקופת האחריות, אי התאמה יסודית שבגללה הדירה לא מתאימה ליעודה
- בנסיבות העניין היה על המוכר לתת לקונה אזהרות בדבר תכונות מיוחדות של הנכס או הוראות תחזוקה ושימוש, והן לא ניתנו או שאין הן מתאימות.
ההגדרה ל”תקופת בדק” קבועה בחוק – תחילתה בזמן העמדת הדירה לרשות הקונה. החוק מגדיר גם מהי תקופת האחריות של הקבלן- תקופה של שלוש שנים שמתחילה בתום תקופת הבדק.
יש לכם שאלות נוספות? התייעצו באופן אישי עם עורך דין מקרקעין
חושדים שבן הזוג בוגד בכם? קראו מה כדאי לכם לעשות…
ראשית, בדרך כלל כאשר עולה חשד לבגידה ישנם סימנים מקדימים לכך – חל שינוי בהתנהגותו של בן הזוג, סגנון הלבוש שלו משתנה (לפתע הוא משקיע יותר בלבושו), תדירות יחסי המין שהוא מקיים עם בן זוגו השני יורדת (או עולה פלאים) ועוד.
כאשר מופיעים הסימנים הללו, כדאי להתחיל לפעול “מאחורי הקלעים”, כדי להכין את הקרקע במקרה שתוגש בסופו של דבר תביעת גירושין. ובכן, אם לאחד הצדדים יש חשד כי בן זוגו בוגד בו, מומלץ שישכור חוקר פרטי, אשר יעזור לו לאמת את החשדות (או להפריך אותם) בין אם באמצעות מעקבים ובין עם באמצעות חקירות נוספות.
חשוב לוודא, שהחוקר הפרטי פועל בהתאם לחוק, כדי שבהמשך תוכלו להשתמש בביהמ”ש בראיות שהוא השיג עבורכם, ולא תיטען הטענה כי הן אינן קבילות.
שנית, אם ממצאי החוקר הפרטי יעלו, כי אכן מדובר בבגידה, כפי שחשדתם מלכתחילה, כדאי לפנות בהקדם אל עורך דין מומחה לדיני משפחה כדי שיבהיר לכם אילו צעדים עליכם לנקוט ומהן הזכויות שמגיעות לכם ע”פ חוק.
כאשר אתם פונים לעורך דין מומחה למשפחה, אל תיידעו את הצד השני, הבוגד, על כך. פנייה דיסקרטית תיתן לכם יתרון בלית מבוטל במהלך הליך הגירושין, אם תתקבל החלטה על צעד כזה. עליכם לשמור על “פוקר פייס” ולנהל את חייכם בצורה שגרתית כפי שניהלתם אותם עד כה, במידת האפשר.
בהמשך, עליכם לפעול לפי ההנחיות שתקבלו מעורך הדין. עורך דין מומחה למשפחה ולגירושין ידע מה לעשות וכיצד כדי למקסם את סיכויי הזכייה בתיק. שיתוף פעולה עם עורך הדין והחוקר הפרטי יובילו לייעול ההליך המשפטי ולסיומו בצורה טובה וראויה עבורכם.
קיראו בהרחבה על האפשרות של טיפול זוגי לפתרון מחלוקות ובעיות בין בני זוג.
הטיסה אחרה? המוביל לא הגיע בזמן? האוטובוס לא עצר בתחנה? מסרתם את הנייד החדש שלכם לתיקון והזיכרונות נמכרו? הגעתם למקום הנכון.
בית המשפט לתביעות קטנות. בית המשפט לתביעות קטנות הוקם במטרה להקל על האזרח ולאפשר בירור מהיר ויעיל של תביעות כספיות שמגיש אדם בסכומים נמוכים יחסית (כיום עד 31,200 שקלים) ושל סכסוכים שנוגעים לתחומי הצרכנות ולמתן שירותים בסכום המקסימלי הנ”ל.
אם החלטתם להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות, תצטרכו להגיש אותה במזכירות בית המשפט לתביעות קטנות שנמצאת לרוב ליד בית משפט השלום. ישנם כללים לגבי מקום הגשת התביעה, כך שלא תמיד יהיה זה אפשרי להגיש את התביעה סמוך למקום המגורים של התובע.
את כתב התביעה אפשר להוריד מהאינטרנט או לקבל במזכירות ביהמ”ש לתביעות קטנות. חשוב לנסח את כתב התביעה בצורה ברורה ותמציתית ולפרט מהן העובדות והטענות ביחס למקרה שבגינו תובעים. לכתב התביעה יש לצרף מסמכים התומכים בתביעה, כמו: קבלות, חוזה, חוות דעת מומחה ועוד.
את כתב התביעה מומלץ להדפיס, אך לא חל איסור על הגשתו בכתב-יד, אם כתב היד הוא קריא וברור. באשר לתשלום – תצטרכו לשלם עבור הגשת התביעה לביהמ”ש לתביעות קטנות, אבל הסכומים הנדרשים אינם מתקרבים לעלות ניהול תיק בבימ”ש השלום, למשל.
כאשר תגישו את התביעה תצטרכו לשלם אגרת בית משפט בגובה אחוז משווי התביעה, אך לא פחות מסכום מינימלי שמתעדכן מזמן לזמן.
קיראו עוד: טיפים לפני רכישת נדל”ן
שלום קוראים לי איריס בת 42 נשואה +4. לפני שלושה חודשים עברתי טיפול פנים להסרת כתם פיגמנטציה בשפה העליונה לפני הטיפול נעשה לי צילום פנים שנאמר לי הפנים נקיות וקצת יש לך בלחיים ממש עדין אבל אני ממליצה לעשות. בנגיעות על כול הפנים ואז הטיפול נעשה באבזקי אור שהרגשתי שאני נישרפת אחרי עשרים דקות יצאתי מטיפול עם כיות קשות על כול הפנים שאלתי ככה צריך להיות קיבלתי תשובה שכן ועוד חודש לחזור במידה ולא יעבור לך נעשה עוד טיפול ואין לך מה לידאוג עשנו הרבה טיפולים כאלה. חזרתי אחרי חודש וזה היה. נורא שוב פעם עברתי את אותו טיפול כואב ולצארי הפנים נירואת מצולקות עם כתמים שלא היו לי כיום אני עוברת משבר אני לא יכולה לצאת מהבית רכשתי את כול סוגי האיפור וכלום לא מכסה את הנזק שניגרם לי בבקשה תעזרו לי למי אני אמורה לפנות. בתודה איריס