מדי שנה פוקדים מאות אלפי אזרחים את לשכות ההוצאה לפועל, בכל רחבי ישראל. בעמוד זה תוכלו למצוא פרטי יצירת קשר, כתובות, שעות פעילות וטלפונים של כל לשכות ההוצאה לפועל בארץ…
עבודתה של מערכת ההוצאה לפועל מבוססת על לשכות אזוריות הנמצאות במקומות שונים ברחבי הארץ. מערך הלשכות כולו מהווה היום חלק מרשות האכיפה והגבייה החדשה שהוקמה לאחר תיקון 29 לחוק ההוצאה לפועל תשכ”ז-1967.
היכן ממוקמות לשכות ההוצאה לפועל?
עד לרפורמה שנערכה בחוק ההוצאה לפועל בשנת 2009, היה מנגנון זה חלק ממערכת בתי המשפט ולכן נמצאו הלשכות בסמוך לבתי משפט השלום ולעיתים אף באותו מבנה שלהם.
במסגרת ההחלטה להפריד את מערכת ההוצאה לפועל מהרשות השופטת בכל המובנים נעשה ניסיון גם להעביר את הלשכות למיקום שונה מזה של בתי משפט השלום באותם ערים , ברם צעד זה טרם הושלם.
רשות האכיפה והגבייה פרסמה בספטמבר 2009 הודעה משותפת עם שר המשפטים על יציאתו לדרך של מבצע לבניית מבנה חדש ללשכת ההוצאה לפועל של העיר תל אביב.
מבנה זה הוא הראשון שאושר לבינוי על ידי ועדת המכרזים של החשב הכללי באוצר בדרך למתן שירות טוב יותר למשתמשים במנגנון ההוצאה לפועל.
המבנה שצפוי לקום ברחוב המסגר 6-8 בעיר, עתיד להיות בעל חמש קומות ולהתפרס על שטח של 6200 מטר ובנייתו צפויה להסתיים בתוך שלוש שנים.
כל הלשכות, בכל רחבי המדינה, פועלות באופן סדיר בימים ראשון עד חמישי בלבד, שעות הפעילות המדויקות יכולות להשתנות בין כל אחת מהלשכות, ובכל מקרה ניתן להשאר מעודכנים בפרטים אלה באתר ההוצאה לפועל הארצי.
חשוב להדגיש כי בימי שישי כל הלשכות בישראל סגורות, אין קבלת קהל ואין מענה טלפוני.
יש לזכור גם כי שעות אלו שונות בתקופת שנת המשפט לעומת ימי הפגרות. תקופות הפגרה המוגדרות בתקנות ההוצאה לפועל (פגרות) תשמ”ג-1983 הנן: פגרת סוכות, הפסח והקיץ. בימים אלו שעות העבודה יכולות להיות קצרות יותר.
מי מנהל את לשכות ההוצאה לפועל ומי אחראי על הליכי הגבייה?
ניהול לשכת ההוצאה לפועל מורכב מניהול משפטי וניהול ביצועי. תיקון 29 שינה בשנת 2009 את האופן שבו נוהלו הלשכות מהמסד ועד הטפחות.
במקום נשיא בתי משפט השלום שעמד בעבר בראש המערכת, עומד היום שר המשפטים. בדומה בפן המשפטי, את שופטי ורשמי בית משפט השלום שדנו בעבר גם בענייני הוצאה לפועל וכונו ראשי לשכת ההוצאה לפועל החליפו היום מספר רשמים ייעודיים בתחום זה.
בפן הניהולי, את המוציא לפועל האחראי על ביצוע החלטותיהם של הגורמים המשפטיים החליף מנהל לשכת ההוצאה לפועל. מנהל לשכת ההוצאה לפועל כפוף בביצוע תפקידו להנחיותיהם של רשמי ההוצאה לפועל.
החוק הקנה לרשמי ההוצאה לפועל ארבעה סמכויות שיפוטיות ומספר סמכויות מנהליות. הרשם מוסמך להכריע בטענת פרעתי ולפסוק באחריות כונס נכסים, צד שלישי ונאמן לנזק שנגרם.
מלבד זאת, במסגרת הליכי האכיפה של פסק הדין או גביית חוב מוסמך הרשם להורות על עיקול נכסי החייב המצויים ברשותו או אצל צד ג’, לעכב את יציאת החייב מהארץ, למנות לו כונס נכסים על נכס מסוים וצעדים נוספים.
להלן רשימה של לשכות הוצאה לפועל בכל הערים בישראל לפי סדר הא’-ב’:
- לשכת הוצאה לפועל אילת
- לשכת הוצאה לפועל אשדוד
- לשכת הוצאה לפועל אשקלון
- לשכת הוצאה לפועל באר שבע
- לשכת הוצאה לפועל בית שאן
- לשכת הוצאה לפועל דימונה
- לשכת הוצאה לפועל הרצליה
- לשכת הוצאה לפועל חיפה
- לשכת הוצאה לפועל חדרה
- לשכת הוצאה לפועל טבריה
- לשכת הוצאה לפועל ירושלים
- לשכת הוצאה לפועל כפר סבא
- לשכת הוצאה לפועל נצרת
- לשכת הוצאה לפועל נתניה
- לשכת הוצאה לפועל עכו
- לשכת הוצאה לפועל עפולה
- לשכת הוצאה לפועל פתח תקווה
- לשכת הוצאה לפועל צפת
- לשכת הוצאה לפועל קריות
- לשכת הוצאה לפועל קריית גת
- לשכת הוצאה לפועל קריית שמונה
- לשכת הוצאה לפועל ראשון לציון
- לשכת הוצאה לפועל רחובות
- לשכת הוצאה לפועל רמלה
- לשכת הוצאה לפועל תל אביב
למידע נוסף אודות הלשכות השונות, שעות פעילות, כתובת מדוייקת ומידע ספציפי לגבי תיקי הוצל”פ ניתן לפנות למענה טלפוני אנושי בטלפון 35592* או אל המוקד הטלפוני החדש לפניות בתיקי הוצל”פ בטלפון 073-2055000
[…] חדש. במקרה זה רשאית האישה להגיש בקשה לפתיחת תיק באחת מלשכות ההוצאה לפועל. בעל אשר מתחמק בכוונה מתשלום מזונות על ידי פעולות כמו […]