פשיטת רגל הינה מצב בה האדם אינו יכול לשלם את חובותיו. במקרה כזה הפושט מגיש בקשת הפטר בפני בית המשפט על מנת שהנ”ל יפטור אותו מחובותיו.
מהו תהליך ההפטר?
הפטר בהליך פשיטת רגל הינו השלב האחרון של פושט הרגל בסוגיה זו. כאמור,פשיטת רגל הינה מצב משפטי בו לאדם אין יכולת לשלם את חובותיו הכספיים.
במקרה הנ”ל, יוקפאו ההליכים המשפטיים המופעלים נגד החייב על ידי השלטונות, יקבל צו כינוס נכסים והטלת מגבלות שונות, כגון, עיכוב יציאה מהארץ, איסור השימוש בכרטיסי אשראי וכדומה.
רק לאחר שהוכח בפני בית המשפט שהחייב אכן שילם את כל חובותיו, אזי יהיה זכאי לקבלת צו הפטר.
קבלת ההפטר תלוי בכמה גורמים, כגון התנהגותו תמת הלב של החייב בנוגע לחובותיו בזמן המשפט, תוך הצגת ראיות.
ישנם מקרים בהם בקשת ההפטר תידחה, כגון, התנהגותו שלא בתום לב, ניצול הליכי פשיטת הרגל לרעה, ניהול לקוי של ספרי חשבונות, הברחת נכסים בזמן ההליך, במקרה של הצטברות חובות עקב הימורים וכדומה.
הגשת בקשה להפטר
הגשת לצורך קבלת צו הפטר בהליך משפטי, תוגש בכל עת על ידי החייב, כאשר הוא זכאי לקבלת ייעוץ משפטי עם עורכי דין.
הודעה למועד הדיון תתקבל לאחר 14 יום. במידה וישנה התנגדות מצד בעל חוב כלשהו למתן קבלת הצו, עליו להגיש בקשה בפני בית המשפט.
מהלך הדיון כולל את תסקירו של כונס הנכסים העיקרי, בנוגע לעסקיו של החייב, כאשר התסקיר הינו ראיה. כמו כן, בית המשפט מתייחס להתנהגותו של הפושט בזמן ההליך.
החלטת בית המשפט
אישור מתן הפטר בהליך פשיטת רגל תלוי בהחלטת בית המשפט. במידה ופושט הרגל הורשע או הואשם בעבירה כלשהי המתייחסת לפשיטת הרגל, בית המשפט רשאי לבטל את ההפטר, לדחותו או להתנותו בתנאים לפני קבלת ההפטר ולאחריו.
במידה והפושט אינו ממלא אחר התנאים שנקבעו לו, רשאי בית המשפט לבטל את הצו בכל עת.
חובות שההפטר אינו פוטר מהם
צו הפטר בהליך פשיטת רגל אמנם פוטר את החייב מכל חובותיו המועדים לתביעה, אך ישנם חובות מסוימים שהצו אינו פוטר אותם, כגון, חוב בדבר הימנעות מעבירה, חוב הנוצר כתוצאה ממרמה שהפושט שותף לה, חוב לטובת המדינה כתוצאה מקנס, חוב תביעת מזונות, עבירה פלילית מצד הפושט וכדומה.
מטרת צו ההפטר לאחר פשיטת רגל
מטרת צו הפטר בהליך פשיטת רגל, הינה לפטור את החייב מכל חובותיו ומגבלותיו. כמו כן, הצו מהווה נקודת סיום בהליך פשיטת רגל.
עקרונית, פשיטת רגל נועדה על מנת לאפשר לחייב, אשר אינו יכול לשלם את חובותיו, להתחיל את חייו מחדש ולהימנע מאכזריות השלטונות ובעלי החוב כלפיו.
כמו כן, המטרה הינה הסדרת כינוס נכסיו של הפושט כדי לחלקם באופן מוסדר בין בעלי החוב עפ”י סדרי עדיפויות הקבועים בחוק.
במקרים כאלה מוטב לעבור את התהליך עם סיוע משפטי צמוד, הכוונה היא להסתייעות בשירותיהם של עורכי דין המתמחים בנושא פשיטת רגל.
אלה יוכלו ללוות את פושט הרגל בכל התהליך ולהבטיח את טובתו ושמירה על האינטרסים שלו.
[…] קל להבין כי לעיתים יהיה חייב שפתוחים כנגדו כבר מספר תיקים בהוצאה לפועל, נדרש להחליט האם לפנות להליך איחוד תיקים או שמא להליך פשיטת רגל. […]
[…] באמצעותם ניתן לפרוע את החוב מהעיזבון. 5. קבלת צו הפטר בהליכי פשיטת רגל, המהווה מחילה על חובות העבר של החייב […]
בתאריך 05.05.11 קבלתי הפטר חלוט בבימ”ש מחוזי חיפה.
אך אינני מבין מדוע אני מוגבל בבנק. אין באפשרותי לבצע שום
פעולה פרט לקבלת משכורת הפנסיה ממשטרת ישראל.
אז מה עלי לעשות . כדי לבטל גזרה זו.
טל 048577771 נייד 0524341932 אנא צור עמי קשר.
[…] אחד מרוכז, כאשר מטרתה הסופית של השותפות היא לקבל צו הפטר בסיום […]
[…] מסוגל לשלם את חובותיו לפתוח דף חדש בחייו, על ידי קבלת הפטר (לוין וגרוניס, פשיטת רגל 23-24 (מהדורה שלישית, 2010) (להלן: […]