כולכם יודעים פחות או יותר מהן זכויות יוצרים – זכויותיו המשפטיות של יוצר באשר הוא יוצר. בהתאם להגדרותיה של “יצירה” החוק בישראל, כמו בכל מקום אחר בעולם, מקנה ליוצר בעלות מלאה בזכויות מכל סוג ולכן אין לעשות כל שימוש ביצירה של אחר, ללא רשותו המפורשת.
פוסט זה יעסוק בעיקר בנקודה אחת: זכויות יוצרים או יותר נכון, הפרת זכויות יוצרים באתרי אינטרנט. על מה בדיוק מדובר?
העתקת תוכן מאתרי אינטרנט
ברשת האינטרנט העולמית מאות אלפי ואולי מיליוני אתרים בתחומים מגוונים. אתר אינטרנט מכיל חומרים כתובים “מאמרים” ועמודים תדמית. במרבית המקרים (אלא אם נאמר נאמר מפורשות שלא), לבעליו של אתר אינטרנט מסויים עומדות זכויות יוצרים מלאות על התוכן המופיע בו.
לדוגמא: אסור להעתיק מאמרים הנכתבים בבלוג זה, שכן זכויות היוצרים בהם שייכות לנו. בעלי הבלוג.
העתקת תוכן מאתר אינטרנט, שלנו או כל אתר פרטי אחר, הנה הפרה של זכויות יוצרים ומכאן שהיוצר, זה שזכויותיו מופרות בעת העתקה, יכול לפעול ולהגיש תביעה משפטית ולזכות בפיצויים מהגורם שפגע בו.
חוק זכויות היוצרים החדש בישראל קובע כי ניתן לתבוע פיצוי עד לגובה של 100,000 ש”ח לכל הפרה, ללא צורך ממשי בהוכחת נזקים.
העתיקו לך תוכן מקורי מהאתר שלך?
מומלץ לפנות אל עורך דין המתמחה בדיני קניין רוחני, זכויות יוצרים ודיני אינטרנט בכלל. קבלת יעוץ משפטי והצגת העובדות בפני איש מקצוע, עשויה לסייע לך להתמודד מול הגורם שפגע והפר את זכויותיך.
העובדה כי קל מאד להעתיק תוכן (קופי פייסט…) מאתר אינטרנט אחד לאתר אחר והקושי לפקח, לעקוב ולאתר העתקות לא אומרות שהכל הפקרות.
מיד לאחר שמצאת באתר אינטרנט אחר מאמר או עמוד תדימתי שהועתק ממך, בצע צילום מסך מלא של העמוד המועתק באתר המעתיק.
ניתן לעשות תצלום מסך ע”י המקש PrtScrn הנמצא בשורת המקשים העליונה ברוב מקלדות המחשב. שימרו את תצלום המסך ופנו לקבלת סיוע משפטי – של עורך דין העוסק בתחום.
בקרוב נפרסם בבלוג כתובות של כמה אתרים שיסייעו לכם לנטר ולאתר תוכן שהועתק מהאתר שלך. חשוב לנו כמו שחשוב לכם לנסות ולשמור על רשת מקוונת נקיה מעבריינות וירטואלית. צריך להלחם בתופעה ולהגן על זכויות יוצרים באינטרנט, בדיוק כמו בעולם האמיתי.
העתקת תוכן מקבילה גם ל: העתקת תמונות, תצלומים, עיצובים יחודיים ועוד.
במקרה שגילית כי זכויותיך נפגעו, אין סיבה לחשוב פעמיים. מרבית עורכי הדין שעוסקים בתחום, אינם גובים תשלום עבור יעוץ והנחיה ראשוניים. משפטן בעל רקע ונסיון בתחום, יוכל לבדוק מהם סיכויי הצלחתה וכדאיותה של תביעה משפטית.
אל תשכחו להפנות את עורך הדין לתוכן המועתק, לאתר המעתיק, לתוכן המקורי ולתעוד ששמרתם בפעם הראשונה שגילתם את ההפרה.
ומה לגבי התיישנות ואפשרויות הגשת תביעה משפטית?
מרוץ ההתיישנות בתביעות עקב העתקת תוכן מאתרי אינטרנט ופגיעה בזכויות יוצרים, מתחיל רק מהרגע שבו התגלתה ההעתקה. מאותו הרגע, תתחילו לספור. מה שכן, שיהוי ועיכוב לא מוצדק בהגשת התביעה עלול להוות בעיה בבית המשפט ולכן לא מומלץ להרדם על המשמרת.
העתיקו ממך? פנה/י אל עורך דין וטפלו בנושא!
אסור לעבור על הפרת זכויות יוצרים בשתיקה, לא באינטרנט כמו שלא בשום מקום אחר. הזכויות שלנו הן לא הפקרות ואף אחד לא אוהב להרגיש שרומסים אותן.
ראו לדוגמא: עו”ד יניב גבריאל הפר זכויות יוצרים של כמה תובעים וישלם כמעט 100,000 ש”ח!
[…] בואו לקרוא עוד על זכויות יוצרים באינטרנט […]
צילום מסך זה לא הפרה של זכיות יוצרים ?ועוד של אתר שלא שייך לכם?
שלום אני במקרה הגעתי לכאן אז בבקשה אם יש מישהו בצד השני שיענה לי על השאלה
אני בונה אתר אינטרנט ואני צריך להעלות תמונות ישנות
האתר הוא מסחרי
השאלה היא אם זה נכון שמותר לי להשתמש בתמונות של לפני 50 שנה
אם כן אז אחלה
תודה
1. הצילוןם מסך זה רק לשמירה פנימית ולצורך תיעוד ההפרה והוכחת ההפרה.
2. כדאי לדעתשאסור לקחת כתבה או מאמר או תוכן מאחד מאתרי המאמרים חופשי או מאתרי מאמרים חינם ולפרסם אותו כאילו היה שלך ללא ללא מתן קרדיט מלא למחבר עם הפרטים שלו. שימו לב לתנאי השימוש באתרי המאמרים ולחוק זכויות יוצרים עליכם לפרסם מאמר מאתרי המאמרים בשלמותו ורק עם שמו ופרטיו המלאים של המחבר וקישור לאתר שלו…
[…] האחרונות אנו עדים ליותר ויותר מקרים של פגיעה והפרת זכויות יוצרים עקב שימוש במדיה האינטרנטית. המדובר בעיקר על מקרים של […]
סוגיית המאמרים באינטרנט היא מורכבת יותר. ישנם לא מעט אתרים ה”מתמחים” בפרסום מאמרים בחינם ומבטיחים חשיפה וכדומה. אותם אתרי מאמרים מאפשרים לאתרים אחרים להעתיק מהם את המאמרים תמורת התחייבות לתת קרדיט למחבר המאמר המקורי. עד כאן הכל בסדר. העניין הוא שלא קיימת התייחסות לסוגיות הרלוונטיות ספציפית למדיום האינטרנט, למשל, הפיכת מילים מסויימות במאמר המקורי לקישורים המפנים למאמרים אחרים או אתרים אחרים, שתילת משבצות פרסום באמצע המאמר (כן כן, באמצע הטקסט פתאום רואים משבצת שמפרסמת משהו). הפרסומת שמופיעה באמצע המאמר שלך יכולה להיות כל דבר. היא יכולה להיות פרסומת למשהו שאינו קשור אליך מקצועית, או שהיא תהיה פרסומת שבמקרה מפרסמת את המתחרים שלך (כי הפרסום בדרך כלל נוטה להיות ממוקד) או שהיא תפרסם פורנוגרפיה. כמובן שאם המאמר המקורי עסק במשהו רציני כמו זכויות יוצרים וקניין רוחני יוצרו, שעדיין מחזיק בזכויות, לא ירצה שישתמשו בו כדי לקדם את המתחרים, או אתרי תוכן בלתי הולמים. עצם נוכחות השם שלך ליד תכנים שכאלה פוגעת במותג. במקרה של יצירה ספרותית חשוב גם רצף המילים והמשפטים וכל שבירה של הרצף (למשל כדי לדחוף משבצת פרסום גדולה) פוגעת (לפחות לדעתי) ויצירה המקורית. תאר לעצמך שהמוזיאון מחליט להוסיף על תמונת המונה-ליזה סטיקר שמקדם את חנות המזכרות.
השאלה שלי היא האם המקרים שתיארתי נחשבים להפרת זכויות יוצרים, ובמידה וכן, מה ניתן לעשות בנידון?
במידה ויש לי אתר ובו כתבתי מאמר שלי אך לא ציינתי שהזכויות שמורות לי
ומישהו העתיק את המאמר לאתר שלו
האם עדיין יש לי מקום לתביעה ?
[…] נוהל ה"הודעה וההסרה" ככל שמגיעות אליהם פניות על הפרות של זכויות יוצרים. הנתבעים דוחים את הטענה כי התובעות פנו אליהם פעמים […]